A fővárosban tüntettek a KATA törvény ellen

A Margit hídnál megbénították a forgalmat.

Kedden elfogadták el a KATA adónem teljes átalakításáról szóló törvényt az országgyűlésben, ami ellen demonstráltak a Parlament előtt, majd a tüntető tömeg lezárta a Margit hidat.
A kormány hétfőn nyújtotta be az új KATA törvényt. A Pénzügyminisztérium szerint a kisadózó vállalkozók tételes adója (KATA) az eddiginél magasabb, évi 18 millió forint bevételi értékhatárig kínál egyszerű és kedvezményes adózási módot a legkisebb egyéni vállalkozóknak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a spontán tüntetés miatt a 4-es és a 6-os villamos a Margit híd, budai hídfő H és az Oktogon M között nem közlekedik, az M1-es és az M2-es metró igénybevételét ajánlják. A 9-es autóbusz terelve az Árpád hídon közlekedik, nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar M közötti megállókat. A 26-os a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar M és a Margit híd, budai hídfő M+H között nem jár.

Tüntetők egy csoportja átment az Erzsébet hídra, és ott elfoglalták a középső két sávot. A belső sávban egy rendőrautó is keresztbe állt, a másik két sávban lassan, de halad a forgalom.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'memcache.so' (tried: /usr/lib/php/20170718/memcache.so (/usr/lib/php/20170718/memcache.so: cannot open shared object file: No such file or directory), /usr/lib/php/20170718/memcache.so.so (/usr/lib/php/20170718/memcache.so.so: cannot open shared object file: No such file or directory))

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: