A kormány döntött a rezsiemelésről

Megnézheti az ide vonatkozó rendeletet

Megjelent a pénteki Magyar Közlönyben az energia-veszélyhelyzetről szóló rendelet. Azt gondoltuk, hogy ez majd tisztázni fogja a rezsiemeléssel kapcsolatos kérdéseket, de ez nem történt meg, ehelyett a kormány csak kiosztotta a kapcsolódó feladatokat.

Az „energia-veszélyhelyzettel összefüggő egyes szükségszerű intézkedések megtételéről” szóló, 1335/2022. (VII. 15.) számú kormányhatározattól azt vártuk, hogy tisztázza a rezsicsökkentés megvágásáról szóló bejelentés részleteit. Bár a rendeletben szó van a rezsicsökkentésről, viszont semmilyen lényeges információt nem tartalmaz.

Ebben a kormány felhívja a technológiai és ipari minisztert, hogy a gazdaságfejlesztési miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával tegyenek javaslatot a kedvezményes lakossági villamosenergia és földgáz egyetemes szolgáltatás fenntartásához szükséges intézkedések megtételére.

Megjelent egy másik, Orbán Viktor által már bejelentett jogszabály is. Ebből a 1336/2022. (VII. 15.) számú kormányhatározatból annyi derül ki, hogy a kormány létrehozza az energia-veszélyhelyzeti operatív törzset. Az operatív törzs vezetője Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a tagjai pedig különböző miniszteri delegáltak lesznek, valamint az MVM Energetika Zrt. delegáltja és még Németh Szilárd rezsibiztos is.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'memcache.so' (tried: /usr/lib/php/20170718/memcache.so (/usr/lib/php/20170718/memcache.so: cannot open shared object file: No such file or directory), /usr/lib/php/20170718/memcache.so.so (/usr/lib/php/20170718/memcache.so.so: cannot open shared object file: No such file or directory))

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: