A parlament elfogadta a KATA törvény módosítást

A villámgyors akciót 2 nap alatt hajtották végre!

Kedden kivételes eljárás keretében elfogadta az Országgyűlés a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénymódosítást. A parlamenten kívül eközben tüntetés szerveződött.
Kedden a napirend előtti felszólalásokat is meghatározta a KATA módosításáról szóló vita. Ezalatt a Kossuth Lajos téren tüntetést tartanak a törvénymódosítás ellen.

A parlamenti vitát Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának nyitóbeszéde vezette fel, majd az ellenzéki képviselők egyöntetűen arra szólították fel a kormányt, hogy vonja vissza a KATA módosítására beterjesztett törvényjavaslatot.

Végül a Parlament 120 igen, 57 nem és 1 tartózkodás mellett megszavazta a módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Mindez azt jelenti, hogy szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek számlázhatnak, így a kedvező adózási rendszerből több százezer kisvállalkozó esik ki. Magyarországon a 10 éve bevezetett adózási formát 450 ezer kisvállalkozó használta, közülük több mint 300 ezernek új adózási forma után kell nézni, vagy új munkát kell keresni.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'memcache.so' (tried: /usr/lib/php/20170718/memcache.so (/usr/lib/php/20170718/memcache.so: cannot open shared object file: No such file or directory), /usr/lib/php/20170718/memcache.so.so (/usr/lib/php/20170718/memcache.so.so: cannot open shared object file: No such file or directory))

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: